CN 6635

Op zaterdag 15 januari 2011 is de ex Centraal Nederland 6635 overgebracht naar Nieuwkoop. Op maandag 17 januari is de bus overgeschreven op naam van Stichting Youngtimer Bussen.

De bus is in 1980 gebouwd en in de oranje Central Holland Tours kleuren de eerste 6 jaar doorgekomen. De bus werd ingezet op de langere lijndiensten en voor speciaal vervoer zoals korte buitenlandse vakanties of personeelsvervoer voor onder andere KLM en Fokker. In 1986 is de bus omgebouwd samen met de andere DAF semi-tour wagens als proef voor de andere MB200 bussen van CN die 9 jaar oud of jonger waren. De bus is dus model geweest voor de face-lift huisstijl van CN.

De bus is begonnen op stalling Hilversum en is via Zeist terecht gekomen in Rhenen, daar heeft hij tot 1995 gereden, dus nog 1 jaar bij Midnet, en is daarna verkocht. Toen de bus uit gewone lijndienst ging, was deze niet erg best meer. De bus heeft een behoorlijk aantal eigenaren gehad en is zelfs griezelbus geweest naar het boek van Paul van Loon. De bus is ook nog bezit geweest van Stichting MB200world, daar is veel van het metaalwerk al opgeknapt, door omstandigheden moest de bus daar weg na 2 jaar buiten gestald te zijn geweest.

Nu gaan wij ons dus over de bus bekommeren vooral omdat wij vinden dat deze bus erg uniek is en absoluut het behouden waard. Wij gaan er voor zorgen dat deze bus een goede toekomst krijgt. vanaf voorjaar 2011 zijn wij flink aan de slag met de wagen. De bus blijft in de face-lift uitvoering zoals op onderstaande foto.

Een leuk artikel over de bus vindt u hier

De 6635 in Korteraar